понедељак

Budućnost je tu: Predstavljamo kafa koja je u isto vreme i doručak



Mnogi od vas gotovo svakodnevno, umesto zdravog jutarnjeg obroka pijete kafu u kombinaciji sa cigaretom. Vremenom je to postalo zavist te sada ne možete zamisliti da započnete drugačije dan. No, američki istraživači i naučnici su pronašli način kako da se smanje efekti ove nezdrave navike te su svetu ponudili kafu, obrok u boci koji može da zameni doručak.


"Coffiest" ili "kafočak" kako bi glasila srpska verzija ove kovanice, je novi proizvod koji nam je predstavljen a koji će oduševiti sve one koje moraju da popiju kafu kako bi započeli dan nakon čega se dešava da im prvi obrok bude tek oko 12 časova ili kasnije.

Kompanija "Soylent", koja proizvodi "zamenu za obroke" u prahu, tečnom stanju ili štanglicama. lansirala je ovaj proizvod koji u sebi sadrži i kafu i obrok.

Po svojoj specifikaciji ovaj napitak ima dovoljno hraniljivih materija da "zameni glavno jelo", a osim izolata sojinog proteina, ulja algi, kanola ulja, pirinčanog skroba i vlakana sadrži i kafu.

Preteča ove mešavine kafe i doručka jeste "Soylent", napitak koji je osmišlje kao zamena za obrok sa ciljem da posluži svima onima koji naprosto nemaju vremena za normalan obrok. Ovaj obrok u boci sadrži sve elemente koji bi tradicionalan obrok trebao da ima s tim da se može konzumirati u hodu.

Novi proizvod "kafa-doručak" sadrži u sebi 150 mg  kafe i 75 mg suplemenata zvanog L-Teanin, tako da nije samo kofeinski napitak koji treba da nas podigne, već i pravi obrok.

Ipak, pitanje je da li bi želeli da se odreknemo ukusa i uživanja koje pruža prava domača crna kafa u kombinaciji sa cigaretom. Istina je da je ova kombinacija dosta nezdravija kao i da ništa ne može da zameni pravi kvalitetan obrok, ali u situacijama kada nemamo vremena da zadovoljimo i stomak i žudnju za kafom, možda ovaj proizvod predstavlja pravi izbor.

Da li biste vi ovo doručkovali?


Нема коментара:

Постави коментар