уторак

Volite kapućino? Evo kako da napravite sami vrhunski kapućino

Postoje zaista raznorazne vrste kafe. Ko koju i kakvu kafu pije zavisi pre svega od ukusa ali i preferencija. Najpopularnija je svakako crna (u našem narodu poznatija i kao turska) kafa kao i nes kafa koja u poslednje vreme sve više dobija na popularnosti. Ipak, postoje i mnogobrojni ljubitelji kapućina.

Ako vi spadate u jedne od njih, sigurno da ste u bilo kom momentu poželeli da samostalno napravite odličan kapućino sa savršenom penom. Dobra vest je da gustu, kremastu kapućino penu možete napraviti čak i ako nemate kod kuće pravi, profesionalni aparat za kapućino i espreso kafu.


Kako bi ste napravili onaj pravi, kremasti tako dobar kapućino u kojem ćete uživati ujutro pre nego što se počnete spremati za svoje dnevne obaveze, sve što vam je potrebno od kućnih aparata su: mikrotalasna, mleko i jedna posuda sa poklopcem.

Do kremaste pene stižete u 2 jednostavna koraka. Sipajte mleko u posudu sa poklopcem koja se može koristiti u mikrotalasnoj rerni. Posudu maksimalno do polovine napunite sa mlekom jer vam je potrebno još mesta za penu koja će se kasnije stvoriti.

Dalje protresite ovu zaklopljenu posudu kako bi se zapremina mleka udvostručila. Ovaj proces treba da traje od 30 do 60 sec. Potom, skinite poklopac posute te mleko zagrevajte u trajanju od 30 tak sekundi koristeći mikrotalasnu. U ovom momentu dolazi do stvaranje pene koja će lagano početi da se penje ka vrhu posude.



Nakon toga penu kašikom stavite direktno u šolju a vruće mleko sipajte u kafu.
Kako bi kafa imala bolji ukus a i kako bi najlakše dobili penu, savet je da se koristi mleko do 2% masnoće ili čak i nemasno.

I to je to. Nadamo se da će vam se ono što napravite dopasti. Uz malo vežbe i određen broj ponavljanja procesa postaćete pravi majstor za pravljenje kapućina.
Pogledajte video i saznajte kako profesionalni prave savršen kapućino koristeći, do duše profesionalni aparat za kafu.



Нема коментара:

Постави коментар