понедељак

Kako da očistite aparat za kafu


Ukoliko posedujete aparat za kafu, nije bitno kog proizvođača i marke, sigurno da je neophodno da ga nakon određenog vremena korišćenja očistite kako bi odstranili sve bakterije koje su se tokom tog perioda taložile.

Takođe, najveći problem koji se javlja kod aparata za kafu jeste pojava kamenca koji može dosta da šteti uređaju pa čak i da smanji njegov vek. Ne samo to, redovno čišćenje aparata nam omogućava da kafa uvek ima lep ukus.

S toga, evo par saveta kako da očistite i održavate higijenu vašeg aparata za kafu.

Kada je upitanju čišćenje kamenca, potrebno nam je neko sredstvo za uklanjanje kamenca, voda, posuda za višak vode i malo vremena.
Za početak sipajte vodu u rezervoar aparata (u količini koju ste do sada sipali ili koja je propisana) a nakon toga rastvorite sredstvo protiv kamenca u toj vodi. U koliko je moguće, ceo proces uradite dok se rezervoar za vodu nalazi van samog aparata. Kada vratite rezervoar u aparat, uključite aparat kao da ćete sada da kuvate kafu. Pustite da tečnost teče u posudu koju ste ranije pripremili.

Nakon toga, ponovite proces još jedan put kako bi bili sigurni da je većina kamenca odstranjena. I na kraju, dobro isperite ceo sistem kako bi bili sigurni da nema tragova ni tečnosti protiv kamenca ni ostataka samog kamenca.

I to je to...proces je završen.

Filter aparat za kafu možete očistiti kombinacijom sirćeta, vode i filtera ukoliko ga aparat koristi.

Sipajte u rezervoar/bokal jednaku količinu vode i sirćeta i montirajte papirni filter tamo gde inače stoji. Uključite aparat kao da ćete da pravite kafu. Nakon što se smesa u bokalu napunila do pola, isključite aparat i sačekajte 30 minuta.

Isperite aparat koristeći novi čist filter i čistu toplu vodu. Ponovite ispiranje 2-3 puta kako bi bili sigurni da ste sve očistili.

Bokal napunite čistom vodom, sapunicom i pirinčem a potom uzmite grublji deo sunđera i sa njim pokušajte da skinete svu prljavštinu. Nakon toga bokal isperite i osušite.

I to je sve. Koristite ove procese za čišćenje aparata minimalno jednom mesečno, u zavisnosti naravno koliko često ih koristite. 

Нема коментара:

Постави коментар